Tuesday, June 19, 2012

Cinta 3 segi vs zaman jepun


Assalamualaikum semua...
Ha baca tajuk pun conform k0rang dah pening kan, apalah yang ingin aq sampaikan
Pertama ada ayat cinta 3 segi,
Kedua zaman jepun..

Ok aq akan pergi satu persatu, pertama cinta 3segi..
Korang pernah dengar tak lagu cinta 3 segi, ala tipu lah tak pernah dengar..
Aq memang nak sangat belajar main lagu ni.. salah satu sebab aq beli gitar hari tuh ialah nak belajar main lagu ni lah,,, tapi sukar nak jumpa orang yang pandai main lagu ni...
Satu hari aq pi lah rumah kawan lama ni, just nak pi ziarah dia je, tapi apa yang aq tak tahu ialah kawan aq ni pandai main gitar, masa pergi hari tu aq try lah tanya
Aq: wan, demo pandai dop main lagu cinta 3 segi
Wan: lagu mana eh,
Aq: ala yang dulu gege (kecoh) lagu tuh orang dalam penjara record
Wan: oh lagu ni ek, (terus dia main)
 pergh terkasima aq dengar..
aq: wan aku nak belajar dengan mu lagu ni deh...
wan: bereh jah, Cuma 2 3 hari ni aq sibuk jah
Aq: gini lah wan, mu main intro dia dulu, aq record dengan camera.


Terus dia main kan intro dia, keadaan masa tu memang tidka mengizinkan aq duk lama di rumah dia sebab cuaca memang dah gelap nak hujan, petir sambung menyambung antara mereka,, hahahah

Korang mesti tertanya tanya kan kenapa aq minat dengan lagu cinta 3segi ni,, emmm tipu lah kalau aq tak pernah rasa situasi ni,,
Ya memang aq pernah rasa di curangi dalam percintaan,, segala gala nya sudah aq beri, kesetiaan, kejujuran, semua ke lah,,, tapi akhirnya dia memilih orang lain,,
Memang down gila lah masa tuh,,, tak sanggup aq nak tahu dia ucapakn sayag, cinta ,rindu dekat laki lain,,, tapi aq redha, cinta tak bermakna memliki kan,,,

Hanya doa dan airmata aq sedekah kan kat dia,,,
Ok lah malas nak ingat hal ni,,,
So SPECIAL untuk korang nah aq bagi tunjuk video aku main intro lagu cinta 3 segi
Insyallah bila dah ciap semua aq post balik k,,,,







Ok cite kedua ialah cite zaman jepun,



Ok tengah aku duk layan perasaan tiba2 datang seorang pak cik.. Dia ni kira memang lagend lah kat kampung aq,, nama dia abg awang
Dia sapa aku, : weh kuat duk menung teh,, amboi main gitar nah
Aq: hahaha puas2 petang ni,, mari lah duk sekali,,
Dia: em main lagu gapo tuh, lagu P.Ramlee reti dop main
Aq: nyayi buleh main tok reti hahahahahha...
Dia: mudah dop main gitar ni
Aq: atas rajin ngan malas jah, kalu rajin mudah jah, kalu malas memang payah,
Aq: emm abg awang nak tanya sikit, loni umur berapo doh
dia: emmm 70 lebih, aq lahir masa jepun tok mari lagi sini
Aq:  em cam mana hidup zaman  jepun tuh, payah ko.
Dia: emm payah, nak makan payah,,, semua dia pegang, nak jumpa nasi satu hari memang susah lah, tambah2 kita hok miskin ni,, nak knyag kan perut kena lah makan ubi kayu, pisang,
baju pun buat dengan kain guni jah,,, nak oyat nya susah hidup zaman tuh

Lepas tuh ada lah lagi dialog, aq dah lupa,,,
Ni gambar abg awang yang sempat aq curi ambil, ehehehhehehe


Hensem tak hehehehe...


Jadi moral of the story ialah,, kita kenalah bersyukur dengan segala nikmat yang kita perolehi,
time kita dapat benda yang kita tak suka, pikirlah orang lain lagi teruk dari kita
ok lah aq nak out dulu, dah banyak aq tulis ni,,,

sehingga berjumpa lagi,,,
Wassalam







No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...